ZIMSKA ŠOLA V NARAVI BODENTAL 2019

V šolo v naravi smo se tudi letošnje šolsko leto odpravili v Republiko Avstrijo – dolino  PODEN (BODENTAL). Preživeli smo prijeten in aktiven teden  v pravih zimskih razmeram. Ob prihodu nas je pozdravila prava zimska pravljica – zasnežena pokrajina, čeprav v meglenem vremenu. Zadnji dan našega bivanja pa je posijalo sonce.

Poleg tečaja alpskega smučanja so bile organizirane tudi druge dejavnosti.

Seznanili smo se s tekom na smučeh.  Kmalu smo ugotovili, da to ni prav nič težko. Tudi o turnem smučanju in o gorništva smo veliko izvedeli, saj smo imeli predavanje  z diapozitivi in prikaz na terenu.

Vsak večer je bil namenjen druženju. Poimenovali smo jih Zabavni večeri. Na teh druženjih smo izvedli zabavne igre, tombolo, kviz o poznavanju kraja in okolice kraja bivanja, seveda pa brez plesa ne gre –  zadnji večer naše šole v naravi je bil  plesni večer z izbiro naj plesalca in plesalke. Dobili smo kar nekaj nagrad za najbolj urejeno sobo, najboljšega v tomboli, nagrado za prizadevnost in vztrajnost in še in .še

Ob zaključku smučarskih dejavnosti so se učenci preizkusili na tekmi v veleslalomu. Vsi smo uspešno prevozili celotno progo in se zabavali.

V tem tednu smo izvedli poleg načrtovanega pouka še naravoslovni in športni dan.

Teden je bil naporen, pa smo se kljub temu polni lepih vtisov neradi vrnili domov.

 

FOTOGALERIJA

Ta vnos je bil objavljen v 5. razred - šola v naravi. Zaznamek za trajno povezavo.