Zimska šola v naravi – BODENTAL 26. 1. 2015 – 31. 1. 2015

 

V šolo v naravi smo se tudi letošnje šolsko leto odpravili v Republiko Avstrijo – dolino  PODEN (BODENTAL). Preživeli smo prijeten in aktiven teden s pravimi zimskimi razmerami.

Utrinki šole v naravi

Ob prihodu nas je pozdravilo sonce in zasnežena okolica – prava zimska pravljica. Zadnji dan našega bivanja pa nam je zagodlo vreme. Močno je snežilo, tako da smo bivanje podaljšali za en dan, saj pot proti domu ni bila varna. V soboto nas je zopet pozdravilo sonce, mi pa smo se srečno vrnili nazaj v Tržič.

Poleg tečaja alpskega smučanja so bile organizirane tudi druge dejavnosti.

Seznanili smo se s tekom na smučeh.  Kmalu smo ugotovili, da to ni prav nič težko. Tudi o turnem smučanju in o gorništva smo veliko izvedeli, saj smo imeli predavanje  z diapozitivi in prikaz na terenu.

Vsak večer je bil namenjen druženju. Poimenovali smo jih Zabavni večeri. Na teh druženjih smo izvedli zabavne igre, tombolo, kviz o poznavanju kraja in okolice kraja bivanja, seveda pa brez plesa ne gre –  zadnji večer naše šole v naravi je bil  plesni večer s karaokami

Ob zaključku smučarskih dejavnosti smo se  preizkusili na tekmi v teku na smučeh. Vsi smo uspešno pretekli celotno progo in se zabavali.

V tem tednu smo izvedli poleg načrtovanega pouka še naravoslovni in športni dan.

Teden je bil naporen, pa smo se kljub temu polni lepih vtisov neradi vrnili domov, čeprav smo bivanje podaljšali za en dan.

 

Ta vnos je bil objavljen v 5. razred - šola v naravi. Zaznamek za trajno povezavo.